Om Dragracing

Dragracing körs på en asfalterad sträcka som är antingen 402 m (1/4 engelsk mile) eller halva distansen 201 m (1/8 engelsk  mile). Dragracingen kom till Sverige 1968 och är idag en av de största motorsporterna och har en stor tillväxt. I Europa  är Sverige den ledande nationen med många framgångsrika team och det har visat sig att vi håller oss bra i konkurrens även när Svenska team åker över till Dragracingens moderland, USA.

NCRacing är ett ihopsatt team på  fem personer som alla kommer från andra racing team med bas i både dragracing med bil och motorcykel. Teamet har en bred kunskap i allt från traditionellt mekande till högteknologiska lösningar med insprutning, loggersystem, turbosystem och inte minst en stor datorkunskap.

Motorcykeln som vi tävlar med är byggd på ett rent racechassi i Cromemolly medans motorn är byggd på en Suzuki Hayabusa  motor som går att köpa hos en mc-handlare. Vi tror oss ha en av dom mest högteknologiska motorcyklar i Europa och mekar lika mycket via datorer som med verktyg.

Målet med vår satsning är att vara ett av Europas mest framgångsrika team i den snabbaste klassen, Top Fuel Bike. Ett annat mål teamet har är att ta sig till det stora dragracinglandet USA för att där köra en säsong och möta dom allra snabbaste.

  • 0-100 km/h går på 0,8 sek
  • 0-200km/h går på 2,3 sek
  • 0-300km/h går på ca 6,0 sek

Toppen